Бразилия регистрира над 32 000 нови случаи на коронавирус и 1272 починали

Бразилия регистрира над 32 000 нови случаи на коронавирус и 1272 починали

Бразилия регистрира 1272 смъртни случая, свързани с Covid-19 за 24 часа, с което общият брой на починалите в страната от причиняваното от новия коронавирус заболяване достигна 38 406, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от Франс прес.

С потвърдени нови 32 091 случая на коронавирус общият им брой вече е 739 503. Експерти обаче смятат, че броят на заразените може би е до 15 пъти по-висок поради липсата на масово тестване в страната с 210 милиона жители, отбелязва агенцията.

Оздравели са 311 064 пациенти, от които 21 024 през последното денонощие.

Бразилия е на второ място в света по брой потвърдени заразени с коронавируса и на трето по смъртни случаи.

Съдия от Върховния съд на Бразилия вчера нареди на правителството на президента Жаир Болсонаро да възобнови публикуването на пълните данни за коронавируса в страната, включително общия брой на смъртните случаи, съобщи Асошиейтед прес.

В петък здравното министерство спря да публикува на сайта си общия брой на потвърдените случаи на коронавирус и починалите, ограничавайки информацията само до данните за деня. Здравни експерти, депутати и юристи упрекнаха правителството, че се опитва да скрие размерите на пандемията в най-голямата държава в Латинска Америка.

Броени часове след оповестяването на решението на съдия Алешандри ди Мораис, министерството възобнови публикуването на пълните данни.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Колко време давате на новия парламент?