Бригаден генерал Пламен Атанасов е предложен за зам.-началник на отбраната

Ген. Пламен Атанасов

Правителството предлага на президента да издаде указ за освобождаване на бригаден генерал Пламен Атанасов като началник на щаба на Сухопътните войски, за назначаването му за заместник-началник на отбраната и удостояването му със звание генерал-майор, съобщи пресслужбата на кабинета.

Правителството предлага и други промени сред висшите длъжности в Българската армия - бригаден генерал Михаил Попов да бъде освободен като командир на 68-ма бригада "Специални сили" и да бъде назначен за заместник-командир на Сухопътните войски; капитан I ранг Коста Андреев да бъде назначен за заместник-командир на ВМС и удостоен със звание комодор; полк. Груди Ангелов да бъде назначен за командир на 61-ва механизирана бригада и да бъде удостоен със звание бригаден генерал; полк. Явор Матеев да бъде назначен за командир на 68-ма бригада "Специални сили" и да бъде удостоен със звание бригаден генерал.

Министерският съвет предлага също генерал-майор Марин Начев да бъде освободен като национален военен представител в Националното военно представителство в Съюзното командване по операциите на НАТО в Монс, считано от 1 декември т. г., поради изтичане на мандата му. Предлага се постът да бъде зает от настоящия директор на дирекция "Операции и подготовка" в Щаба на отбраната комодор Кирил Михайлов.

Споделяне

Още по темата

Още от България