Британец е задържан за блудство с деца във Велико Търново

63-годишен англичанин е бил задържан във Велико Търново за блудство с две деца, съобщиха от полицията в града. Мъжът е блудствал с децата със знанието на родителите им, които са получавали пари от него.

Британският гражданин, който е със статут на постоянно пребиваващ и живее от около две години в България, е бил задържан в неделя сутринта  в дома си с едно от децата. Установено е, че със знанието на родителите, е използвал две братчета на 10 и 11 години за блудствени действия като за родителите това е било източник на доход.

 ”Плащал им е разноски за ток, за покупки за храна и задължения към трети лица. В хода на разследването сме установили, че им е купил и недвижим имот заради услугата, която му е предоставяна”, каза комисар Живко Коцев, директор на областната дирекция на МВР във Велико Търново, цитиран от ”Фокус”.

 Мъжът е изтърпявал присъда във Великобритания за сексуална агресия към деца. От партньорските служби се очакват повече сведения за неговото криминално и съдебно минало в Англия.

Социални служители работят с малтретираните деца.  Към момента няма данни британецът да е блудствал и с други деца у нас.

Британският гражданин е задържан с полицейска мярка за 24 часа, като ще се работи за взимане на мярка за неотклонение от 72 часа и впоследствие – постоянна мярка за неотклонение.

Спрямо родителите на децата  тепърва ще стане ясно какви действия ще се предприемат.  

Споделяне

Още от България