Британска "мадам"отива в затвора след разкрита мрежа за проституки

Жена от Великобритания бе обявена за виновна като ръководителка на една от най-големите мрежи за проституция в Европа.

Маргарет Макдоналд, на 44 години, беше осъдена от съд в Париж на четири години затвор и глоба от 150 000 евро.

Макдоналд, която говори осем езика и има няколко бизнес университетски бизнес - степени, винаги е признавала, че ръководи агенция за компаньонки "от висока класа".

Пред френския съд тя заяви, че от наетите от нея служителки зависело дали да спят с клиентите и това нямало нищо общо с нея.

Тя призна, че клиентите са плащали около 500 паунда на час за предлаганите компаньонски услуги, което означава, че услугата може да е била нещо повече от компания за питие или вечеря.

Макдоналд, която се усмихваше и махаше на приятелите си на влизане в съда, имаше каменно изражение на лицето, докато съдията произнасяше присъдата и не каза нищо, докато я извеждаха от залата. Нейният адвокат Емануел Марсигни каза, че клиентката му е много разстроена и е поискала присъдата да бъде обжалвана.

"Аз мисля, че 4 години е твърде тежко", каза той.

Присъдата е скандална, заяви Аксел Гуерин, приятел на Маргарет Макдоналд и неин предишен служител.

"Това е лицемерие. Онези, които виждате по улиците, когато шофирате на път са за вкъщи, те са проститутки", каза той и отново подчерта, че присъдата е несправедлива.

Сигналът до полицията, довел до разследването на Макдоналд, е бил подаден от нейната бивша колежка Лаура Шлейх, която по-късно е основала своя конкурентна агенция за компаньонки.

Макдоналд е следвала в Лондон и в парижката Сорбона. Тя бе арестувана през май 2002 г. и оттогава не е била пускана от ареста.

Френската полиция описа Макдоналд като "изтънчена, класна и изключително ефикасна".

Тя не е имала постоянна база, но е действала в различни луксозни хотели в няколко европейски страни, в Израел и в САЩ.

В списъка на клиентите ѝ са основно арабски и европейски бизнесмени, като за някои се твърди, че са британски знаменитости.

Тя е рекламирала бизнеса си по Интернет и в Интернешънъл Хералд Трибюн, като е давала телефонни номера в Швейцария, Италия и Германия.

Ръководила е бизнеса си чрез мобилни телефони, разнообразни кредитни карти, множество банкови сметки и няколко фалшиви имена.

Във файловете на лаптопа ѝ са открити имената на 538 момичета на повикване и на 36 мъже от различни краища на Европа.

Смята се, че тя е държала между 30 и 40% от приходите от проституция и е печалбите ѝ са били над 23 хиляди долара месечно.

По време на съдебния процес британски таблоиди предложиха крупни суми на Макдоналд, за да публикуват нейния житейски и професионален опит. Твърди се още, че е имала предложение и от Холивуд, който да филмира историята.

Още от Свят

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?