Британската кралица свика семейна среща за бъдещето на Хари и Меган

Британската кралица свика семейна среща за бъдещето на Хари и Меган

Бъдещето на херцозите на Съсекс Меган и Хари ще се решава на среща при кралицата в понеделник. На нея са поканени висшите членове на британското кралско семейство – принцът на Уелс Чарлз, херцогът на Кембридж Уилям, херцогът на Съсекс Хари. Меган може да участва в разговорите чрез конферентна връзка, тъй като се намира в Канада, съобщи британското издание "Гардиън".

Членовете на кралското семейство ще се срещнат за първи път, след като Хари и Меган изненадващо обявиха, че се отказват от позицията си на висши членове на британското кралско семейство и искат да са финансово независими. Те обявиха още, че ще прекарват времето си в Северна Америка и във Великобритания.

Съобщението, което не било консултирано с кралското семейство било изненада и разочарование за кралица Елизабет, съобщиха британските медии.

Срещата ще е възможност да се обсъдят предложения за бъдещето на Меган и Хари, до които се стигнало след серия от консултации между представители на кралицата и на правителствата на Великобритания и Канада.

На срещата трябва да се договори следващата стъпка за новата хибридна роля на Хари и Меган. По неофициална информация кралското семейство иска да има някакво решение преди следващото официално събитие, на което трябва да присъства принц Хари. То е насрочено за четвъртък.

Според "Гардиън" основният въпрос в казуса е финансирането на херцозите на Съсекс и най-вече на охраната, която държавата, в която живеят, вероятно ще трябва да им осигури. Освен това не е ясно дали те няма все пак да се възползват от титлите си, за да работят за финансовата си независимост и за фондацията, която обявиха, че смятат да създадат. 

Според британското издание Меган вече се е съгласила да озвучава филм на "Дисни", а средствата от това ще отидат за благотворителност. Още преди изненадващото съобщение на двойката Хари си сътрудници с Опра Уинфри за създаването на документален филм за психичното здраве. Вече има и повече от 100 предмета, които се продават под семейната марка на херцозите на Съсекс, но приходите от тях би трябвало да отиват за бъдещата им фондация.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?