Британски депутат получи забрана да посещава пъбове заради пиянски бой

Британски депутат се призна за виновен в нападение срещу четирима души при пиянска свада, до която се стигнало в един от баровете на британския парламент, съобщи Асошиейтед прес.

Това провинение ще му струва 4400 паунда (6950 долара) и забрана три месеца да влиза в пъб.

Ерик Джойс призна пред съдия, че е имал проблеми с алкохола и с агресивното си поведение. Глобата за държанието му е 3000 паунда. 1400 паунда трябва да плати на мъжете, които е нападнал.

Забранено му бе три месеца да посещава питейни заведения. Освен това в продължение на три месеца през уикендите за него ще има вечерен час.

Късметлия съм, че отървах затвора, каза Джойс пред очакващите го пред съда репортери.

Ако бе осъден на 12 месеца лишаване от свобода, Джойс щеше автоматично да бъде изгонен от парламента.

Джойс бе временно отстранен от групата на лейбъристите в Камарата на общините и обеща, че през 2015 г. няма да се кандидатира за преизбиране. Отделно от съда може да му бъдат наложени дисциплинарни наказания от партията му и от парламента.

Сбиването от 27 февруари започнало, след като Джойс се оплакал, че в бара имало прекалено много консерватори, каза прокурорът по делото му. Депутатът призна, че е блъснал с глава депутата консерватор Сюарт Андрю и е нападнал още двама консерватори. Четвъртата му жертва е негов колега лейбърист.

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?