Британски туроператори отмениха почивките за България

Британски туроператори отмениха почивките за България

Два британски туроператора отмениха почивките за България заради неяснотите кога англичаните ще могат да пътуват зад граница. Едва от скоро Великобритания започна разхлабване на портивоепидемичните мреки срещу коронавируса.

Туроператорът Balkan holidays UK е отменил всички почивки за България до 31 май 2021 г. За това е уведомила компанията своите си партньори. Туроператорът отменя и чартърните полети до морските летище Варна и Бургас. Balkan holidays UK води най-много туристи от Великобритания у нас.

Другият британски концерн Jet2holidays също отмени програмите си за България до 23 юни, съобщава travelnews.bg.

Двете компании предлагат опция за отлагане на почивките за по-късен период през лятото, за зимния сезон или чак за лято 2022.

Причината е в липсата на яснота от правителството на Великобритания относно това кога британците ще могат да пътуват.

Отделно Европейският съюз готви сертификата за зелените коридори да влезе в сила чак към края на юни.

България обяви, че ще допуска туристите с ваксинационен сертификат, документ за антитела или негативен PCR тест. Заповед за това обаче все още не е издадена от здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

В допълнение страната ни е в тъмночервената зона по брой заразени с коронавирус.

На този етап няма и ваксиниран персонал по българското Черноморие, каквото условие поставят някои страни, за да могат техните граждани да пътуват на почивка в чужбина.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?