Британските митници са потвърдили, че няма пети контейнер с контрабандни цигари

На 2 септември 2003г. директорът на Агенция "Митници" Асен Асенов е получил официално писмо от британските власти, в което се изразяваш специални благодарности към Българската митническа администрация за отличното съдействие при разкриването на четирите контейнера контрабандни цигари от Дубай, предназначени за Великобритания.

От агенцията съобщават, че в писмото се потвърждава, че в резултат на предоставената от българска страна информация британските митници са извършили проверка на контейнера , който беше предмет доклад, цитиран тази седмица в българската преса.

При пристигането на контейнера във Великобритания е установено, че той не е съдържал никакви цигари или друга стока , подлежаща на митнически санкции .

Контейнерът, който според публикациите е бил пропуснат пристигнал във Варна още на 9 април 2003 г. с друг транспорт, изпращач е кипърска фирма, а получателят е различен от посочения в документите на задържаните контейнери. Според Агенция "Митници" единствената връзка между задържаните 4 контейнера и т.н. "пети" е , че са съдържали електрически печки.

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?