Британският в. "Индипендънт" излезе за последен път на хартия

Британският в. "Индипендънт" излезе за последен път на хартия

Реномираният британски в. "Индипендънт" излезе за последен път на хартия в събота, като ще продължи да съществува само онлайн.

"Живеем в най-вълнуващата епоха от историята на журналистиката. Нови инструменти, нови пазари, нови бизнес модели и нова публика поглъщат обеми от информация, които до неотдавна никой не можеше да си представи. Дигиталните технологии правят това възможно и в този дух "Индипендънт" става глобален, дигитален и достъпен", обръща се към читателите собственикът на медията Евгений Лебедев.

Неговият баща – руският милиардер и бивш офицер от КГБ Александър Лебедев придоби изданието преди 6 години на символичната стойност от 1 паунд. Всъщност той изкупи дълговете на "Индипендънт принт лимитед" за близо 1 млрд. евро.

"Преди шест години семейството ми купи едно от най-известните заглавия в историята на медиите, което обаче губеше по 25 млн. паунда на година. Читателите му бяха около 100 хиляди, а онлайн – по-малко от половин милион. Много неща се промениха от тогава и в резултат вече достигаме 400 хиляди на хартия и около 3 млн. души в интернет", посочва синът на Александър Лебедев.

"Вестникът винаги е бил сътрудничество между читателите и авторите, но сега това важи повече от всякога и сътрудничеството ще продължи онлайн... Засега, благодаря и сбогом от хартията - насладете се на последния съботен колекционелски брой", завършва обръщението си Евгений Лебедев.

Споделяне

Още от Свят