Британският външен министър отмени визитата си в Москва

Борис Джонсън, сн. ЕПА/БГНЕС
Британският външен министър Борис Джонсън отмени планираното си посещение в Москва на 10 април заради събитията в Сирия, където използването на боен отровен газ в контролирана от бунтовници зона накара САЩ да нанесат ракетни удари, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.
 
"Събитията в Сирия промениха коренно ситуацията", каза в комюнике Джонсън.
 
"Приоритетът ми сега е да продължа контакта със САЩ и други партньори в малкото време, което остава до срещата на Г-7 на 10 и 11 април, за да окажем координирана международна подкрепа за спиране на огъня на терен и за по-активен политически процес", допълни външният министър.
 
"Подробно обсъдих тези планове с държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън. Той ще посети Москва, както бе запланувано (на 11 и 12 април), и след срещата на Г-7 ще можем да отправим ясно и координирано послание на руснаците”, казва още Борис Джонсън.
 
Москва смята за абсурден повода за отмяна на визитата в Русия на британския външен министър Борис Джонсън, заяви за агенция ТАСС говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.
 
"Преди да бъде отменена, визитата беше преместена на нова дата. Британската страна изтъкна най-различни причини. Впечатлението ни е, че нашите западни колеги живеят в своя собствена реалност, в която отначало се опитват да измислят еднолично колективни планове, а после също еднолично да ги променят, измисляйки абсурдни поводи", каза Захарова. 
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?