Броят на заразените с коронавирус в САЩ расте, расте и броят на смъртните случаи

Броят на заразените с коронавирус в САЩ расте, расте и броят на смъртните случаи

Броят на заразените с коронавирус в САЩ расте, расте също така броят на хоспитализираните, на смъртните случаи и на ваксинираните, предаде Ройтерс, като се позова на американските здравни власти.

"Продължаваме да сме обезпокоени от неспиращото увеличение на броя на заразените, провокирано от варианта Делта", заяви координаторът на Белия дом по въпросите за борба с ковид Джеф Зайнц. Зайнц изтъкна, че случаите на заразяване са концентрирани в общности с нисък процент на ваксинирани.

Наблюдава се също така тенденция за увеличаване на броя на ваксинациите на фона на опасенията, свързани с разпространението на варианта Делта. През последните седем дни на три милиона американци е била поставена първа доза от ваксина. Понастоящем в САЩ вече 70 процента от пълнолетните са с поставена поне една доза от ваксина.

През последната седмица в САЩ е отбелязано увеличение от 44 процента на броя на заразените за ден, съобщи ръководителката на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията Рошел Валенски. Хоспитализациите са се увеличили с 41 процента, а смъртните случаи - с 25 процента.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?