Броят на жертвите на самолетната катастрофа във Филипините достигна 50

Броят на жертвите на самолетната катастрофа във Филипините достигна 50

Броят на жертвите на катастрофата на военнотранспортния самолет С-130 "Херкулес", станала вчера в южната част на Филипините, достигна 50 души, съобщиха местни служители, цитирани от ДПА. Започна разследване за причините.

При злополуката край град Патикул на остров Холо, на около 1000 км южно от столицата Манила, загинаха 47 войници, които са били в самолета, и трима цивилни на земята, съобщи филипинското министерство на отбраната. Четирийсет и девет войници и четирима цивилни са ранени и настанени в болница. Говорител на армията каза, че идентифицирането на останките е трудно, защото повечето са овъглени. Самолетът се разби и избухна в пламъци, след като не уцели пистата за кацане.

На борда на самолета е имало 96 военнослужещи, включително трима пилоти и петима членове на екипажа. Повечето от войниците са били скоро преминали военно обучение новобранци, които е трябвало да бъдат разположени на остров Холо, за да помагат в борбата срещу терористичната групировка "Абу Саяф". Тази организация е обвинявана за някои от най-зловещите бомбени атентати и отвличания в страната.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?