БСП поиска оставките на Цачева и на шефката на Агенцията по вписванията

Деница Златева и Крум Зарков поискаха оставките на Цачева и Даскалова, сн. БГНЕС

Заради срива на Търговския регистър, БСП призова правосъдния министър Цецка Цачева и председателя на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова за подадат оставките си. На пресконференция в сряда, представители на левицата изразиха съмнения, че заради срива могат да бъдат загубени данни. 

Зам.-председателят на БСП Деница Златева попита дали е вярно, че системата е оставена без гаранционно обслужване и дали поръчката за поддръжка е спечелена от фирма на козметичка.

Според депутата от БСП Крум Зарков оставките трябва да бъдат подадени незабавно, тъй като хаосът е голям, а реакция няма. В противен случай социалистите ще поставят въпроса в парламента в началото на новия политически сезон.
   
Регистърът не работи от петък, което доведе до притеснения сред гражданите и собствениците на фирми за възможни злоупотреби при отсъствието на регистър. Веднага след срива правосъдният министър Цецка Цачева сезира прокуратурата, ДАНС и МВР.

С позиция по темата излезе и БЗНС. Партията обаче фокусира становището си върху фигурата на Волен Сидеров. Според формацията лидерът на "Атака" с изявите си от Бургас във вторник отвлича вниманието от проблема с Търговския регистър. 

Като "обществено неприемлива фигура" определя партия БЗНС лидера на "Атака" - коалиционен партньор на ГЕРБ в управлението, Волен Сидеров. "Когато държава е разтресена от срива на Търговския регистър, Сидеров, вместо да отговаря за назначения от него шеф на отговорната агенция, използва артистичната си агресия в Бургас, за да отклони вниманието в друга посока", се казва в разпространена до медиите позиция на БЗНС.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес