БСП се сдоби с втори независим депутат

Независимият депутат Георги Терзийски, който още в началото на мандата на НС бе изгонен от Яне Янев от тогава все още съществуващата група на РЗС, очаквано декларира в сряда от парламентарната трибуна принадлежност към БСП и поиска да бъде преместен при опозицията в пленарната зала.

"Моето поведение и говорене е опозиционно", мотивира се Терзийски.

Той посочи, че повече от една година не е сядал в залата на Народното събрание, а е стоял прав в знак на протест заради смяната на мястото му. Разместването тогава се наложи заради конфликти между бивши депутати от РЗС.

Председателят на парламента Цецка Цачева отговори на Терзийски, че за да седне човек в пленарната зала, първо трябва да влиза в нея. Тя обаче допълни, че искането му за място при опозицията ще бъде удовлетворено, макар да не била тази процедурата, по която се обявява принадлежност към партия или парламентарна група.

Терзийски гравитира около социалистическата партия от няколко месеца и до момента беше единственият независим парламентарист, който не бе декларирал принадлежност към дадена формация и с това не бе прехвърлил субсидията си.

Депутатът ще бъде вторият прехвърлил субсидията си към социалистическата партия, след като това първи направи напусналият “Атака” Камен Пенков.

Споделяне

Още от България