БСП ще предава европейски опит на Македония

Премиерът Бранко Цървенковски не вижда нищо смущаващо в обстоятелството, че първата му визита в България като премиер на Македония става по покана на БСП. Днес той пристигна в София, за да се види с лидера на социалистите Сергей Станишев и да открие с президента Георги Първанов българо - македонски икономически форум. Цървенковски, който е лидер на управляващия в Македония Социалсемократически съюз, връща визитата на Станишев, който посети Скопие по-рано т.г. начело на партийно- бизнесменска делегация.

ВМРО заплашва Македония, че ще я отрежем за ЕС
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова президента, премиера и председателя на парламента в разговорите с македонския премиер Цървенковски да настояват за недопускане на повече случаи на малтретиране на български граждани от страна на македонските власти и тормоз на македонски граждани, проявили българско самосъзнание.
Българската страна за съжаление досега не реагира своевременно и достатъчно категорично при такива случаи, се казва в писмото до министър-председателя, за когото очевидно Каракачанов не допуска, че няма да се види с Цървенковски. Тези практики ще се превърнат в реална пречка пред бъдещата европейска интеграция на Република Македония, се допълва още там.

Споделяне

Още от България