БСП си направи и партийно радио

Засега "Звезда" е онлайн радио, но в бъдеще може да кандидатства за ефирни честоти

БСП си направи и партийно радио

Освен партийния вестник "Дума", БСП разширява каналите за комуникация с електората с онлайн радио, наречено "Звезда". Амбициите са по-нататък да бъдат взети честоти за излъчване.

В момента сайтът на онлайн радиото е оформен като партийно агиттабло на БСП. Приоритет е даден на кандидатите за евродепутати с техни снимки, позиции и интервюта.

Емблемата на радиото представлява стилизирана червена петолъчка със затъпени ръбове, която при повече въображение може да мине и за звезда.

Както е написано на сайта, проектът е съвместна инициатива между фирма "Пи Арт Индъстри" на Пенко Русев и пресцентъра на БСП. От партийния пресцентър обаче не пожелаха да разяснят какво ще представлява радиото, нито колко ще струва. Ясно е обаче, че ще разчита на партийно финансиране.

С обяснението, че нямат участие в новата медия, от пресцентъра препратиха към "Пи Арт Индъстри".

Пенко Русен каза пред Mediapool, че официалният старт на проекта е бил 1 април и "естествено, това се прави заради наближаващите европейски избори".

По думите му в радиото "ще работят журналисти и професионалисти". От обясненията му не стана ясно какъв ще бъде предлаганият медиен продукт. Собствени новинарски емисии "Радио Звезда" няма да има, все още не се знае дали ще има и предавания или ще бъде само виртуален пресцентър, в който ще се събират всички участия и медийно отразяване на "лявата тема".

"Лявата тема в България няма такова място, където да развива тезите си. Ние създаваме възможност, да обясним мисията на лявомислещия човек", заяви още Русев.

По думите му засега БСП е сключила договор с неговата фирма само за изработване на концепция и програмна схема. "По-нататък медията ще се развива, дори някъде, където местните структури са по-будни, защо да не направим регионални подразделения и защо да не кандидатстваме за получаване на честота", каза още Русев.

Той изрази надежда пресцентърът на БСП "съвестно да изпращат" материали на радиото, които да бъдат качвани на сайта.

На този етап "Радио Звезда" няма да бъде регистрирано като партиен орган, както е в. "Дума".

Музикалните стилове ще бъдат разнообразни, но по думите на депутати от левицата все още не са "оправени авторските права", а и до подобно нещо може изобщо да не се стигне.

Любопитен момент е, че радио със същото име – "Звезда" има в Русия. То е "държавно-патриотично" радио, част от радиотелевезионната компания на въоръжените сили на Руската Федерация "Звезда".

Споделяне

Още от България