БТА ще е домакин на световен медиен конгрес

БТА ще е домакин на световен медиен конгрес

Българската телеграфна агенция (БТА) ще бъде домакин на шестия световен конгрес на информационните агенции, който ще се проведе в София от 13 до 15 юли.

Темата ще бъде "Бъдещето на новините"  и засяга всички аспекти на журналистическия занаят, обясни в четвъртък генералният директор на БТА Максим Минчев.

По думите му това ще е едно от мащабните медийни събития в цялата история на България.  Очакват се представители на над 120 водещи новинарски агенции от 5 континента, изтъкнати журналисти от най-влиятелните медии по света, знакови имена от ръководството на "Фейсбук", "Гугъл" и "Туитър", издателите и главни редактори на "Ню Йорк Таймс", Би Би Си и Си Ен Ен, както и делегации от държавници, бизнесмени и интелектуалци от над 100 държави.

Основен лектор ще бъде журналистът и писател Ерик Уайнър, който е автор на  бестселъра "География на блаженството". 

Конгресът ще бъде в зала 3 на НДК, където беше и Българското председателство на Съвета на ЕС.

В четвъртък беше представен и новият високотехнологичен мултимедиен център на агенцията. Новата зала се намира на приземния етаж и е с капацитет от 100 седящи места, оборудвана с най-съвременна техника, обясни Минчев.

Центърът ще се използва както за интерактивно представяне на новини, така и за конференции, прожекции на филми и други културни събития. Пръв гост на новата зала е Греди Асса със своя колекция от картини.

Споделяне

Още от Общество