БТК-НЕТ увеличи 2.5 пъти капацитета си за достъп до интернет-мрежата

БТК-НЕТ увеличи близо 2.5 пъти капацитета за достъп до световната интернет мрежа, с изграждането на две нови наземни оптични трасета. Общият капацитет на новите трасета е 310 Mbps, те са свързани с американския далекосъобщителен оператор Спринт, съобщиха в сряда Дарън Джоунс от новия мениджърски екип на БТК и управителят на БТК-НЕТ Бисер Цонев.

В момента дъщерната на телекома компания управлява международна наземна свързаност от общо 465 Mbps.

Новият възел от мрежата на БТК-НЕТ е разположен във Франкфурт, който е четвъртият по големина център за обмяна на интернет трафик в света.

На брифинга стана ясно още, че до края на юли БТК-НЕТ ще завърши изграждането и на допълнително 155 Mbps трасе към Бритиш Телеком с възел в Лондон.

С двете допълнителни връзки, компанията вече управлява 3 независими алтернативни наземни оптични трасета. Това ѝ дава възможност да гарантира качеството и сигурността на интернет връзката, защото при проблем в някое от трасетата може да пренасочи трафика към другите две.

Шефът на БТК-НЕТ Бисер Цонев допълни, че така компанията ще предлага по-широка гама от услуги и ще гарантира 100 % управляемост на различните категории трафик.

Още от Бизнес

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: