БТК сменя главния изпълнителен директор

БТК сменя главния изпълнителен директор

Главният изпълнителен директор на Българската телекомуникационна компания (БТК) Мартин Щауб ще бъде сменен от 1 януари 2008 г., съобщиха от телекома в понеделник. Догодина ръководството на националния оператор се поема от Бернар Мошени, който идва от същата позиция в белгийския телеком  Мобистар, преди това е бил шеф на румънския оператор Ориндж Романия. И на двете позиции е постигнал сериозно развитие на пазарния дял на компаниите.

 „По време на управлението на Мартин Щауб, БТК направи значителен напредък в развитието си. Нашата цел е занапред да предоставяме още повече предимства за нашите клиенти”, посочва Пиер Мелингер, член на Борда на директорите на компанията в съобщението. Той допълва, че Щауб остава в БТК като член на борда на директорите.

“Компанията ще продължи да предлага модерни и висококачествени решения, които обединяват фиксирани, мобилни и интренет услуги на най-добри цени. БТК ще се превърне в най-доброто място за работа в страната, като привлича талантливите българи", коментира от своя страна Мошени и начертава трите си приоритета на работа.

Те са свързани с продължаващата трансформация на БТК в компания, ориентирана към клиентите, превръщането на "Вивател" в най-предпочитания мобилен оператор в страната и увеличаване на портфолиото и качеството на услугите за българския бизнес.

В съобщението на телекома се посочва още, че при управлението на Щауб са реализирани значителни инвестиции в технологиите и инфраструктурата, успешно са развити GS­M-операторът до пазарен дял от 10 на сто и високоскоростният ADSL Интернет.

През последните три години компанията значително се преструктурира ипрез 2006 г. реализира приходи от 516 млн. евро и печалба преди облагане от 76 млн. евро, отбелязват от БТК.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?