BTL Industries стартира строежа на нова фабрика в Пловдив за над 20 млн. лв.

BTL Industries стартира строежа на нова фабрика в Пловдив за над 20 млн. лв.

Производителят на електронна медицинска апаратура BTL Industries започна строежа на нова производствена база в Пловдив за над 20 млн. лв. Плановете са обектът да бъде завършен до 2023 г.

Новата база, в която ще се произвежда пълното портфолио от медицинска апаратура на BTL, е разположена в централната част на Пловдив и ще заема над 25 000 кв. м застроена площ. Новите работни места ще са над 500. По-голямата част от производството ще е за изнoc в 110 държави на 6 ĸoнтинeнтa.

"Изключително съм щастлив от бързите темпове на развитие на BTL Industries в България. Това е резултат от огромния професионализъм на нашия екип и потенциала, който BTLвижда в България. В момента в производствената ни дейност са ангажирани около 400 души, като с новата фабрика очакваме броят им да се удвои в следващите 5 години", каза Георги Петков, изпълнителен директор на BTL Industries.

"Добрият пример на BTL Industriesще окуражи и други български и международни предприемачи да продължат напред и да развиват Пловдив, региона и българската икономика във висококонкурентна среда. Това ще помогне на града да продължи да се налага като един от силните индустриални центрове където могат да се произвеждат продукти на световно ниво", заяви Стефан Стоянов, заместник-кмет "Oбразование, бизнес развитие и европейски политики" на община Пловдив.

Новият завод се намира в зона "Изток", в непосредствена близост до бул. "Марица-юг", който е важна транспортна артерия за Пловдив. Общината обещава да направи основен ремонт на улицата при входа на фабриката и да изгради нова улица източно от имота.

Новата база е разделена на три части - производствена, складова и административна. Предвидени са зона за хранене и почивка, помещения за експозиция, фитнес, конферентни зали и отворени пространства за срещи и релакс.

На покрива на производствената база ще бъдат монтирани соларни панели, които ще задоволяват голяма част от енергийните нужди на сградата. Дъждовната водаще се събира запротивопожарни нужди. Ще има и топлинни акумулатори, което ще повиши ефективността на производството. Осветлението ще е автоматизирано, което ще допринесе към намаляване на потреблението на ток.

Споделяне

Още от Бизнес