България е втора по спад на строителството в ЕС през ноември

България е втора по спад на строителната продукция в ЕС през ноември на годишна база. Това показват предварителните оценки на европейската статистическа служба Евростат. През октомври страната ни беше трета в общността по същия показател.

Строителството е намаляло с 10.2% през ноември 2011 г. спрямо същия период година по-рано. Пред нас е само Португалия с понижение от 12.2%, а трета е Словения - с 10%.

По месечен спад на строителната продукция България е трета, след Испания и Словения. Строителната продукция в България е намаляла с 0.3% през ноември спрямо октомври, отчита Евростат.

Средно за целия Европейски съюз е отчетен ръст от 0.4% на строителния бранш през ноември спрямо октомври. На годишна база строителната продукция също се увеличава с 0.7%.

Най-сериозно месечно покачване на строителството през ноември е отчетено в Словения (23.1%), Унгария (7.4%) и Германия (4.5%). Най-големи годишни ръстове на строителната продукция са регистрирани в Румъния (16.9%), Полша (14.7%) и Германия (9.9%).

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?