България се класира за финала на "Евровизия 2018"

България се класира за финала на "Евровизия 2018"
България се класира за големия финал на "Евровизия 2018". Той ще е на 12 май в събота от 22.00 часа в Лисабон, Португалия.
 
България се представя с песента "Bones", изпълнена от група "Equinox", съставена от Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.

"Горди сме, че за поредна година България представя на тази престижна сцена качествен и впечатляващ музикален проект, който докосна сърцата на милиони телевизионни зрители в Европа", каза продуцентът на българското участие в "Евровизия" Йоана Левиева-Соъйр. Тя отбеляза, че "Equinox" са се представили безупречно в един труден полуфинал, в който много от песните имат шанс да са потенциални победители.

Българският представител в "Евровизия" очаква силна подкрепа на 12 май, когато са финалите. Надяваме се българите в чужбина да се включат в телевота, защото той може да е решаващ за нас, казаха изпълнителите и продуцентът Йоана Левиева. 

 
Другите девет страни, които преминаха първия полуфинал в португалската столица, са Австрия, Албания, Естония, Израел, Ирландия, Кипър, Литва, Финландия и Чехия.
 
Към момента букмейкърите отреждат на българския състав седмо място във финалното класиране, което е комбинация от вота на зрителите и оценките на професионални журита от всички държави. 
Вторият полуфинал е на 10 май, а финалът ще се излъчва на 12 май от 22 ч. пряко по БНТ.
 
Публиката аплодира силно представителите на България. Те пяха под номер 10 в първия полуфинал на "Евровизия" 2018.
 
Песента ”Bones“ е най-успешната българска премиера на песен за ”Евровизия“ - досега има над 4 000 000 гледания в официалния канал на песенния конкурс в YouTube, отбелязва БНТ.
 
 

Споделяне

Още по темата

Още от Общество