България се представя в Брюксел с изложба за стари традиции и нови ценности

Министърът на труда и социалната политика Христина Христова и генералният директор по заетостта и социалните въпроси към Европейската комисия г-жа Одил Кентен откриха днес в Генералната дирекция "Заетост и социални въпроси" в Брюксел изложбата "България - съчетание от стари традиции и нови ценности".

Изложбата, която е организирана от МТСП и е част от Комуникационната стратегия по присъединяването на България към Европейския съюз, включва авторски снимки на известния български фотограф Иван Пастухов, който по един нетрадиционен и модерен начин показва България и българите в началото на 21-и век, съобщи пресцентърът на социалното министерство.

На откриването присъстваха представители на Европейската комисия, на дипломатическите мисии, акредитирани към Европейските общности и в Кралство Белгия, представители на белгийските държавни институции, български депутати, бизнесмени, както и представители на българската общност в Кралство Белгия, журналисти и приятели на България.

Гостите на откриването на изложбата имаха възможност да се насладят на виртуозните интерпретации на българския фолклор в изпълнение на Теодосий Спасов трио.

Преди откриването на изложбата Христина Христова и Одил Кентен изразиха задоволство от напредъка на България в социалната сфера в процеса на подготовката на страната ни за пълноправно членство в Европейския съюз през 2007 г.

По-рано през деня министър Христова се срещна и разговаря с Ерик Тома, министър на заетостта и икономиката в правителството на Брюксел-столица. Двамата се договориха да бъде подготвено споразумение за обмен на стажанти.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?