България ще подкрепя Турция за ЕС, обеща вицепремиерът Панайотов

България е готова да подкрепи Турция за приемането и в Европейския съюз, е заявил вицепремиерът Пламен Панайотов пред председателя на комисията по европейска интеграция на Великото народно събрание на Турция Яшар Якъш

Панайотов, който отговаря за евроинтеграцията, е приветствал намерението на Европейския съвет да разгледа през декември въпроса за започването на преговори за членство на южната ни съседка в Европейския съюз.

Яшар Якъш е подчертал доброто развитие на двустранните отношения между България и Турция през последните години. По думите му то се дължи до голяма степен на факта, че българското правителство реализира коалиционен модел на управление, който може да бъде пример не само за Балканите, но и в други части на света.

Членството на България в НАТО създава още по-солидна основа за тясно сътрудничество и партньорство с Турция, е посочил вицепремиерът Панайотов. По думите му то ще допринесе за противодействие на международния тероризъм и за укрепване на регионалната сигурност и стабилност.

Споделяне

Още от България