България ще рекламира приключенски туризъм

България ще търси начини за по-атрактивно представяне на възможностите си като дестинация за приключенски туризъм, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в сряда. Партньор на страната ни в това начинание ще е Адвенчър Травъл Трейд Асосиейшън, разбрали са се зам.-министърът на туризма Иво Маринов, Кристофър Дойл, изпълнителен директор за Европа на Асоциацията за приключенски пътувания.. В тяхната среща е участвал и председателят на Българската асоциация за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов.

Асоциацията по приключенски туризъм ще помага на България със своята мрежа от около 30 000 специалисти в областта на този вид пътувания.

 

По време на срещата е обсъдено и участието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на изложението Адвенчър Травъл Уърлд Съмит, което ще се проведе от 8 до 11 октомври 2012 г в Люцерн, Швейцария. Събитието ще се проведе за девета поредна година, като се очаква да бъдат привлечени над 600 професионалисти в областта на приключенския туризъм, допълват от ведомството.

Споделяне

Още от Бизнес