"Булгартабак" чака 7% ръст на продажбите си в Средния Изток

Ръст от около 7 на сто в продажбите си на пазара в Средния Изток очаква "Булгартабак холдинг", стана ясно на започналото в понеделник световно тютюнево изложение в Дубай. Българската компания ще произведе през 2012 година над 15.5 милиарда къса цигари за Средния Изток, а през 2013 г. ще се разшири пазарното присъствие в този регион.

След успешното лансиране на марката “Prestige RC+RF” и на по-лекия вариант ultra lights, холдингът смята да пусна на този пазар и марките ММ Special Slims 97mm в октагонална опаковка, Victory, MM суперслим и други във формат раунд корнър 84мм.

Компанията припомня, че през последните години е постигнала сериозен ръст в продажбите в Среден Изток. За 2008 г. и 2009 г. обемите са нараснали с по повече от 45%, а през 2010 г. - с впечатляващите над 115%, а за 2011 г. продажбите бележат ръст от над 25%.

"Булгартабак" участва на световното тютюнево изложение със собствен щанд, който още в първия ден на проявата бил посетен от представители на бизнеса от над 30 страни като Иран, Египет, Бахрейн, Йордания, Саудитска Арабия, Гърция, Турция, Катар, Индия, Пакистан, Обединени Арабски Емирства, похвалиха се още от приватизираната преди около половин година тютюнева компания.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?