"Булгартабак" внесъл 754 млн. лв. данъци и осигуровки в през 2015 г.

"Булгартабак" внесъл 754 млн. лв. данъци и осигуровки в през 2015 г.

Дружествата от групата на "Булгартабак" са внесли в държавния бюджет около 754 млн. лв. данъци и осигуровки през миналата година, съобщиха от дружеството, където 5 процента държи официално депутатът от ДПС  Делян Пеевски.

Основната част от платените суми и от акцизи, на които се падат 83 на сто от вноските. Данъкът върху добавената стойност представлява приблизително 13% от внесената сума.

С приблизително 90 % се очаква увеличаване на консолидирания нетен финансов резултат за 2015 г. на дружествата от група Булгартабак, спрямо резултатът от предходната година.

Очакваното увеличение на финансовия резултат на компанията се дължи и на нарастването на бандеролния пазар на цигари в следствие на сериозните мерки и усилия от страна на институциите за борба с контрабандата на акцизни стоки. До месец ноември 2015 г. бандеролният пазар е нараснал с 12.8% спрямо същия период на 2014 г., това сочат данни на независима маркетингова агенция. Пазарният дял на компанията през четвърто тримесечие се повишава с 0.3% до 31.3%.

Компанията, която финансира правителствената информационна кампания срещу контрабандата на цигари и така реално рекламира себе си, заяви, че ще продължи да инвестира в борбата с нелегалното разпространение на тютюневи изделия, но не се посочват в какво и какви суми.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес