Бурята в Западна България остави без ток 6 врачански общини

В София и Кюстендил има повалени дървета и счупени клони

Бурята в Западна България остави без ток 6 врачански общини

Шест общини от Врачанска област са без ток заради силната буря - Враца, Мездра, Бяла Слатина, Роман, Борован и Криводол, съобщава БНР в неделя.

Само за няколко минути скоростта на вятъра рязко се покачи до ураганни стойности. Във Враца има десетки паднали дървета и клони, изкъртени са пътни знаци. Силният вятър е обърнал метален щанд. Пострадала е една жена, която е настанена в болница със счупен таз.

Силен дъжд с бурен вятър от 76 км. в час събори клони по улиците, а също и саксии от по-висите етажи на кооперациите в Кюстендил. Бурята продължи около 15 минути. На моменти западният вятър стигна скорост от 21 метра в секунда, съобщиха от метеорологичната станция. Все пак в Кюстендил бурята не е нанесла сериозни щети.

25 сигнала са постъпили в Столичната община за проблеми, причинени от краткотрайната буря, която се разрази над София. Сигналите са предимно за повалени дървета и клони. Отстранено е и паднало дърво, което временно затрудни движението на трамвай №10.

Има и паднало строително платно от ограда на строителен обект, но няма нанесени материални щети.

Жълт код за обилни валежи, придружени от гръмотевици, е обявен за 5 области в Северозападна и централна Северна България.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?