Червеният кандидат-кмет на Пловдив стана депутат

Кандидат - кметът на БСП в Пловдив Захари Георгиев зае мястото на Благовест Сендов като депутат от Коалиция за България и се закле днес пред Народното събрание. Той е следващият в депутатската листа на левицата за Пловдив и става народен представител, тъй като акад. Сендов заминава като посланик на България в Япония.

Малко след като положи клетва като народен представител, Георгиев заяви пред медиите, че още днес ще внесе законопроект за град Пловдив, откъдето е избран за депутат. Той уточни, че след като внесе законопроекта, ще подаде молба за отпуск като народен представител до приключване на местните избори, тъй като е кандидат на БСП за кмет на Пловдив.

Светкавичната си законодателна инициатива Георгиев обясни с думите, че първият му ангажимент като народен представител е да направи нещо за града си. Законопроектът предвиждал създаване на местни фондове за устойчиво развитие на обектите на културно-историческото наследство и идентичност на община Пловдив.

Древният и вечен град е получил в наследство ценности, съизмерими с тези в Рим, Атина, Троя, но за съжаление в последните години те са занемарени, рушат се и има опасност да не бъдат предадени на следващите поколения, отбеляза предизборно новият депутат. Той е подготвил законопроекта с идеята, че условията, които ще създаде, ще обединят усилията на държавата, общинската власт, частните собственици и ще бъде създаден добър ред за управление на тези имоти.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?