Чешката Renomia започва работа на българския застрахователен пазар

Чешкият застрахователен и презастрахователен брокер Renomia започва работа на българския пазар чрез основаното дъщерно дружество "Реномия - България" ООД, съобщиха от дружеството във вторник.

Компанията ще поеме дейността на българския застрахователен брокер “Риск консулт” ЕООД,  след като е придобила мажоритарен дял от него.

“Реномия България” има разрешение за извършване на дейност като застрахователен брокер от Комисията за финансов надзор. Компанията ще предлага комплексни услуги в областта на застраховането и управлението на риска за корпоративни клиенти и техните служители.

“Реномия” работи като застрахователен брокер в Централна Европа с офиси в Чехия, Унгария, Словакия и България. Компанията е член на най-голямата международна мрежа на независими застрахователни брокери Worldwide Broker Network (WBN), която има повече от 18 000 служители и предоставя услуги в 75 страни.

“Реномия” е създадена през 1993 г. в Чехия.  Компанията обслужва над 1500 корпоративни клиенти от различни сектори, сред които енергетика, авиация, строителство, машиностроене и телекомуникации. Общата стойност на имуществото, застраховано чрез компанията, надхвърля 25 млрд. евро.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?