Четирима осъдени в Германия за създаване на крайнодясна терористична група

Четирима осъдени в Германия за създаване на крайнодясна терористична група

Съдът в Мюнхен призна четирима души за виновни в сформиране на крайнодясна терористична група, планирайки да извършат бомбени атентати срещу домове за бежанци, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Четиримата членове на групата, наречена "Олдскул сосайъти", бяха осъдени на затвор между 3 и 5 години. Те създали терористичната група през 2014 г., след като осъществили контакт чрез социалните медии. През май те се срещнали в саксонския град Борна, за да планират нападение срещу дом за бежанци в града.

Ръководителят на групата, 58-годишният Андреас Х. от южния град Аугсбург, беше осъден на четири и половина години затвор. 41-годишният му заместник Маркус В. получи присъда от пет години затвор. Приятелката му, 24-годишната Денизе Г., беше осъдена на три години и десет месеца. И двамата са от източната провинция Саксония.

Говорителят на групата Олаф Г. от западния град Бохум, беше осъден на три години затвор.

Фамилиите на четиримата не се съобщават поради германските закони за защита на личните данни. При ареста им на 6 май 2015 г. полицията откри в домовете им оръжия и нелегални в Германия фойерверки. Четиримата ги закупили от Чехия, за да направят от тях бомби.

Споделяне

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?