Четирима от мадридските терористи са се самовзривили

Ръководителят на групата, извършила мадридските атентати, е бил сред четиримата терористи, самовзривили се вчера при опит да бъдат заловени, съобщи испанският вътрешен министър Анхел Асебес, цитиран от Асошиейтед прес.

Става дума за тунизиецът Серхан бен Абделмаджид Фархет, който според испанските власти е замислил и ръководил атентатите, в които загинаха 191 души. "Хората, образували ядрото на групата, която извърши нападенията, са или арестувани, или мъртви", заяви на пресконференция вътрешният министър.

Той посочи името на още един от самоубилите се терористи - на мароканеца Абденнаби Кунджаа, съобщава Ройтерс. Според испанското радио вчера е загинал и 33-годишният Джамал Ахмидан, чийто произход не се уточнява. Асебес уточни, че при вчерашната операция са били намерени останките на четирима терористи, трима от тях вече са идентифицирани.

При предизвиканата от обкръжените терористи експлозия загина и един испански полицай, каза вътрешният министър. Той изтъкна, че с вчерашната акция със сигурност са били предотвратени нови атентати, които взривилите се планирали.

По БТА

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?