Четирима простреляни при опит за грабеж край парк-хотел "Москва"

Четирима души са ранени при опит за въоръжен грабеж на автомобил за инкасо пред паркинга на парк-хотел "Москва", съобщи БНР. Стрелбата е започнала към 8,25 часа, когато покрай хотела са минавали две коли, превозващи около 40 000 лева за обменно бюро "Астра", което е на ул. "Шипченски проход". Гардовете са успели да отвърнат на огъня и се предполага, че един от нападателите също е ранен.

По думите на главния секретар на МВР ген.Бойко Борисов инкасото е извършвано с автомобили, които не отговарят на изискванията за тази дейност.

В тежко състояние и с опасност за живота е приет във Военна болница един от охранителите. Лекарите съобщиха, че той има две огнестрелни рани в гръдния кош, ранен е и гръбначният му стълб.

Животът на другите трима, които са в "Пирогов", е извън опасност. В дясната длан е прострелян Цоко Иванов Петров, собственик на фирма за детективска и охранителна дейност "Флаг", съобщи радио НЕТ. Тази фирма охранява бюро "Астра". Иван Лазаров е с простреляна лява ръка. Третият гард бе опериран в противошокова зала на "Пирогов" заради простреляно ляво рамо.

Според д-р Огнян Марков, шеф на екип в травматологията, най-вероятно е стреляно с пушка тип "помпа".

Предполага се, че нападателите - трима или четирима, които са били с маски на главите, са издебнали своите мишени от горичката до хотела. След това са опитали да избягат с бяло "Волно", което катастрофирало и спукало гума.

Районът бе претърсен със следови кучета. По-късно до бл. 58 в кв. "Изток" са били намерени пистолет, черна маска и бронежилетки, които не са полицейски. Намерено е и изоставеното "Волво".

Миналата година охранители от "Флаг" също са били обстрелвани от грабители, съобщи БНР.

Полицията проверява версия за участие на служители от охранителната фирма в подготовката за грабежа.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?