Симеон Дянков за наближаващите празници:

Чиновниците - без бонуси, за пенсионерите – може, ако има пари

Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС

Държавните служители със сигурност няма да получат 13-а заплата, но пенсионерите могат да се надяват на някакви коледни надбавки, ако има соестени пари.

Това стана ясно от думите на финансовия министър Симеон Дянков, който в събота посети Китен във връзка разкопките, открити в крепостта Урдовиза. Той уточни, че дали ще има пари за помощ за пенсионерите ще се разбере в началото на декември.

"Завършихме септември за първи път от 2008 година насам с излишък, октомври също бе добър месец, така че ако и ноември е добър, може би ще има възможност и за коледни надбавки за пенсионерите", каза Дянков.

Той допълни, че броят на хората, които очакват увеличението с 9.8% на пенсиите, е твърде голям, сумата е значителна, затова и от положителните стойности на бюджета може да стане ясно дали ще има още пари за възрастните.

"Откакто аз съм министър такова нещо няма и няма да има. Просто по-добрите ще имат с 30% повече пари като гъвкаво заплащане", заяви Дянков по отношение на шансовете чиновниците да получат 13-а заплата в края на годината.

Споделяне

Още по темата

Още от България