ДАИ без шеф, докато браншовиците не излязат с обща кандидатура

Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ) ще остане без шеф, докато браншовите организации не излъчат консенсусно предложение и не застанат зад него, каза министърът на транспорта Данаил Папазов по време на обществения съвет във вторник.

Сега едните организации са за един човек, а другите са против него, описа ситуацията той.

Сега едната част от бранша застава зад Димитър Ганев, друга предлага Красимир Калайджиев, а трети са за Чавдар Васев, каза министър Папазов. Той не обясни кой какъв е, но определи и тримата като добри професионалисти, макар че Васев по думите му е "малко встрани от темата".

Освен тях имало още двама-трима претенденти да оглавят "Автомобилна администрация", каза Папазов без да ги посочи. Той отново повтори обаче, че няма да назначи началник, докато няма консенсус в бранша.

Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" е без шеф от средата на август след като бившият директор Валентин Божков, заедно с още 12 служители бяха арестувани. Божков беше обвинен в неумишлена безстопанственост и подаде оставка.

И ако за шеф на ДАИ браншът няма консенсус, то мнението му е единно, че трябва да се закрият регионалните структури, тъй като били излишна администрация и бюрокрация.

Споделяне

Още от Бизнес