Данъчните започват нова проверка на имотите на Цветан Цветанов

Данъчни инспектори от Националната агенция за приходите (НАП) са започнали проверка на имотното състояние на бившия вътрешен министър и сегашен депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов. Информацията бе разпространена от електронни медии с уговорката, че от НАП не са я потвърдили, но не са я и опровергали.

Имотното състояние на Цветанов бе проверявано веднъж по негово изрично настояване, когато от имуществените декларации на тогавашния министър стана видно, че той е собственик на 6 апартамента в столицата, като само два от тях са на стойност над 250 хил. лв. По времето на придобиването на апартаментите Цветанов е бил само на партийна работа в ГЕРБ с невисока заплата.

Проверката не установи нищо нередно, като повече от средствата за покупката на апартаментите били от тъста на Цветанов. Заради данъчната тайна не стана ясно откъде тъстът има тези немалки средства.

Шефът на НАП Красимир Стефанов стана депутат от ГЕРБ и според мнозина това е жест на благодарност към "благосклонните ревизии" на имуществото на Цветанов, както и на други лица, близки до управляващата тогава партия.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес