Дания и Норвегия вдигат ограниченията за пътуване до някои европейски страни

Дания и Норвегия вдигат ограниченията за пътуване до някои европейски страни

Норвегия и Дания обявиха, че в скоро време ще вдигнат ограниченията за пътуване до някои страни от континента в зависимост от санитарната ситуация в тях, предаде Франс прес.

Още от събота датчаните ще могат да пътуват в европейски страни, където процентът на заразите е под 20 на 100 000 души. При тези критерии от въпросните страни са изключени Обединеното кралство, Ирландия, Малта, Португалия, Румъния и почти цяла Швеция.

Дания вече отвори границите си за германци, норвежци и ирландци на 15 юни.

Норвегия пък ще вдигне ограниченията за пътуване, считано от 15 юли. Страната ще представи на 10 юли списък на страните, до които ще може да се пътува в зависимост епидемиологичната ситуация.

Норвегия вече отвори границите си на 15 юни със съседите си - Дания, Финландия, Исландия, с изключение на Швеция, където все още има много случаи на зараза.

Норвегия имаше едни от най-рестриктивните мерки за пътуване. Понастоящем там е забранено влизането на повечето хора, които не са пребиваващи на норвежка територия, а пътуванията в чужбина пък след това водят до 14 дни карантина при завръщане.

Споделяне

Още от Коронавирус

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?