Държавата изкарала 5.9 млн. лв от концесиите на 70 плажа през 2008-ма

Приходите от концесиите на 70 морски плажа през миналата година са близо 5 .9 млн. лева. При проверките през миналия летен сезон контролната комисия е констатирала, че организацията на дейностите значително се подобрява, съобщиха от правителствената информационна служба в четвъртък.

В добро състояние са плажовете: “Ривиера”, “Слънчев ден”, “Св. Св. Константин и Елена – север”, “Св. Св. Константин и Елена – голям плаж”, “Кабакум - централен”, “Св. Илия”, “Варна - буните”, “Робинзон”, “Слънчев бряг – централен”, “Слънчев бряг - юг”, “Равда - ХТИ”, “Равда - Академика”, “Равда - Олимпийски надежди”, “Равда - Национален детски комплекс”, “Созопол - централен”, “Созопол – Харманите”, “Приморски - юг”, “Лозенец” и “Бутамята” в Синеморец.

За другите липсва информация в съобщението на правителството.

Според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие 30% от приходите са постъпили по бюджета на съответната община. Останалата част според Закона за концесиите са: 85% - в републиканския бюджет, а 15% по бюджета на Министерството на финансите.

Други 16 млн. лв. са постъпили в хазната от 227 концесии за добив от находища за подземни богатства, сключени от министъра на регионалното развитие и благоустройството.

През м. г. в специални банкови сметки по сключените концесионни договори за добив на варовици, мергели, пясъци, чакъли и др. подземни богатства са акумулирани 1 376 297 лв. за обезпечаване на задълженията, свързани с опазване и възстановяване на околната среда и рекултивация на терените.

Споделяне

Още от България