Държавни служители замесени в пране на пари, политиците са чисти

Не сме засекли нито един политик, който да е получил или изпратил някаква сума, която да е била свързана с пране на пари, но има такава информация за хора на различни държавни постове, без те да са политически. Това обяви в събота по Дарик радио директорът на агенцията за финансово разузнаване Васил Киров.

Агенцията за финансово разузнаване разследва сложни случаи, при които става въпрос за злоупотреби с десетки милиона евро или долара, каза Киров. В момента експерти работят по канали за изпиране на пари, някои от които са свързани с организирана престъпна дейност според информация от НСБОП.

Тази седмица финансовият министър Милен Велчев и шефът на агенцията за финансово разузнаване Васил Киров ще бъдат изслушани в комисията по вътрешна сигурност по нашумелия доклад на МВР за организираната престъпност.

В сряда комисията получи уверение от вътрешния министър Георги Петканов, главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов и директора на антимафиотите Румен Миланов, че службите нямат никакви данни за връзки на политици с контрабандисти. Те обяснили, че зачестилите взривове в страната са в резултат на битката между три основни групировки. Те се стреляли, защото заради липса на покровителство от страна на управляващите им били запушени каналите и се борели помежду си за територии.

Споделяне

Още от България