Държавният резерв остава "сфера на влияние" на ДПС

На първото си заседание в сряда правителството на Пламен Орешарски е освободило по негова молба председателят на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" Станимир Пеев и е назначило на негово място сегашният главен секретар на агенцията Емил Колев.

На практика днешното назначение означава, че резервът "традиционно" си остава "под управлението" на близки до ДПС фигури, както е от години, дори при управлението на ГЕРБ.

Административният опит на новия шеф на резерва Емил Колев е натрупан по време на четири правителства - в края на правителството на Иван Костов, след това - особено активно - в кабинета "Сакскобургготски", частично - при правителството на тройната коалиция и при кабинета "Борисов".

Юристът Колев работи от 1998 до 2006 г. на различни високи постове в Държавната агенция за младежта и спорта, като е известна близостта му със спортния министър в правителството на Сакскобургготски Васил Иванов - Лучано и деловото му познанство с шефа на тотализатора Ирена Кръстева, майка на депутата от ДПС Делян Пеевски. След това Колев става главен секретар на Държавния резерв - до днес.

С друго решение на правителството бяха освободени 19 областни управители, които все още заемат постовете от мандата на предишното правителство, и за временно изпълняващи длъжността областен управител бяха назначени техни заместници.

До избирането на титуляр вр. и. д. областен управител на Благоевград става Бисер Михайлов, на Бургас – Севдалина Турманова, на Велико Търново – Изабела Чорбаджиева, на Видин – Любомир Низамов, на Враца – Цветелина Теофилова, на Габрово – Неделчо Търкаланов, на Кърджали – Асен Тюрдиев, на Кюстендил – Гергана Михайлова, на Ловеч – Сашо Данков, на Монтана – Нина Петкова, на Перник – Радослав Йорданов, на Плевен – Тошко Гетов, на Русе – Андриан Райков, на Сливен – Пейчо Пеев, на Смолян – Чавдар Фурлански, на Софийска област – Мария Кунина, на Стара Загора – Димитър Драчев, на Търговище – Елка Станчева, и на Шумен – Ивайло Илиев.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес