Дъждът забави протеста срещу властта и уплаши поддръжниците й

Изсипалият се пороен дъжд над София във вторник привечер забави участниците в протеста срещу властта в 26-тия ден на демонстрации пред сградата на Министерския съвет и бързо отказа събралите пред НДК поддръжници на кабинета на Пламен Орешарски.

В уречения час 18.30 в дъжда пред "Дондуков" 1 се събраха само няколко десетки души, но след като спря да вали броят на хората бързо се увеличи, но все пак са по-малко от предишните дни.

Бурята свали наполовина флага над бившия Партиен дом и това бе изтълкувано от част от протестиращите като знак от съдбата, че правителството също ще падне.

Редовната групичка, разиграваща пърформънси с различни сюжети, този път се беше дегизирала с червени забрадки и надписи "Червени гневни бабички"

Тромбите са повече от скандиранията. Сред лозунгита има такива срещу медиите на Делян Пеевски, както и "Сергей , защо си в миша дупка". Плакат с паметника на Бузлуджа призовава властта: "Ремонтирайте си чинията и излитайте към друга галактика".

Около 19 часа събралото се множество блокира движението по бул. "Цар Освободител" до ул. "Раковски".

Проливният дъжд в София попречи на провеждането на протеста в подкрепа на правителството "Орешарски" пред НДК. Малко след като се събраха, заради лошото време привържениците на кабинета се разотидоха,

По времето, когато протестиращите традиционно на площад "Независимост" започнаха да се събират около 19 часа, относително малка група от около 200 души изненадващо се появи пред централата на ГЕРБ на площад "България" 1 (бившето ПРОНО) с викове и плакати "Мафия" и "Бойко излез".

Същата група хора предишните две вечери се включваха в общия протест срещу правителството на Орешарски, но поведението им беше в явен дисонанс с общите настроения. В неделя и в понеделник те се опитаха организирано да поведат цялото шествие от Орлов мост надясно по булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" вместо по Цариградско шосе.

В понеделник вечер на Орлов мост групата дори влезе в остри пререкания с останалите протестиращи. Очевидно тази вечер организаторите ѝ са решили да се откажат от провокациите към големия протест и да се появят направо пред централата на ГЕРБ.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?