ДБГ няма да издига партийна кандидатура за президент

"Търсим смел, десен кандидат", който да обедини РБ, обяви Кунева

ДБГ няма да издига партийна кандидатура за президент

"Движение България на гражданите" (ДБГ) няма да издига партийна кандидатура за президент, обяви лидерът на движението Меглена Кунева в събота по време на среща със симпатизанти в Кубрат.

По думите ѝ се търси "смел, десен кандидат", който да бъде издигнат от Реформаторския блок (РБ) като политически субект, не от инициативен комитет.

Кунева обясни още, че това е мажоритарен избор, а от ДБГ, винаги са били консенсусни и са държали на единството в РБ. Според нея блокът трябва да даде знак за единство през номинацията за президент.

Депутатът Димитър Делчев дожави, че профилът на кандидат-президента на РБ е на евроатлантик, родолюбец, почтен, десен граждански ориентиран човек с ясна визия за развитието на президентската институция, ангажиран с борбата с.

Делчев поясни, че номинации ще се правят до края на юли и след това председателите на партиите в блока ще се обединят около най-консенсусната фигура. Забавяне засега няма, защото никоя друга партия не е издигнала кандидат, смята той.

По думите на Кунева, като председател на щаба на РБ, Найден Зеленогорски ще бъде мотор на кампанията, а блокът ще стигне до единен силен кандидат. 

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?