Делото срещу Софиянски за Милениум център се отложи за 8 март

Софийски градски съд не даде ход на делото срещу столичния кмет Стефан Софиянски за Миленуим център поради неявяване на защитата.

На 25 юни 2004 г. Столичното следствие повдигна обвинение срещу Софиянски за сключения на 17 септември 2002 г. договор за покупко-продажба на пакет акции на Столичната община в Милениум център АД София.

Според обвинението договорът е сключен в нарушение на служебните задължения на кмета с цел да набави облага за Обединена българска банка и ИФ Развитие, от което са настъпили вредни последици за общината в размер на 32 000 щатски долара.

Второто обвинение е за незаконно предоставяне на право на строеж на центъра, от което общината е претърпяла загуби за близо 5 млн. долара.

Във връзка с тези обвинения Софиянски бе освободен от длъжност от СГС на 15 юли. По-късно той бе възстановен на поста си.

Поради неявяване на адвокат Даниела Доковска, заради заболяване, съдът насрочи делото за 8 март идната година и разреши на подсъдимия Стефан Софиянски да напусне страната за периода от 24 декември до 5 януари 2005 година.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?