Делян Добрев е приет в болница с коронавирус

Делян Добрев е приет в болница с коронавирус

Бившият министър на икономиката и ексдепутат от ГЕРБ Делян Добрев е приет в болница с коронавирус.

Преди ден от партията на премиера Бойко Борисов обявиха официално водачите на листите си и от това се разбра, че Добрев се завръща в активната политика, след като подаде оставка като депутат през 2019 година. Сега той отново е водач на ГЕРБ в Хасково.

В понеделник коалицията ГЕРБ-СДС регистрира листата си в Хасково в отсъствието на Добрев. Именно така се разбра, че той е диагностициран с коронавирус и е настанен в лечебно заведение.

"За да няма спекулации, искам да съобщя, че водачът на листата и областен координатор на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев е с Covid- 19. В момента е настанен в Хасковската болница и се лекува там. Надявам се, че скоро ще оздравее", обяви общинският координатор на ГЕРБ Хасково Станислав Дечев.

През 2019 година, след един неуспешен опит, Добрев подаде оставка като депутат и този път тя бе приета. До това се е стигна след публикация на "Биволъ", от която се разбира, че приближени до него са пазарували апартаменти в София на ниски цени. Тогава ставаше дума за хасковския "дрийм тийм", станал известен през 2017 година. Става дума за скандала "Кумгейт", при който Елена Йончева изнесе данни, че Добрев назначава свои роднини в община Хасково, а той определи назначенията като "дрийм тийм". По повод "Кумгейт" Добрев наскоро осъди на първа инстанция Йончева за клевета. 

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?