Депутат от “Атака” катастрофира с 2 промила алкохол в кръвта

Депутатът от “Атака” Борислав Ноев е катастрофирал с колата си нисан “Примера” в събота вечерта на магистралата Шумен – Варна, съобщи БГНЕС във вторник. Той е карал с висока скорост и се ударил странично в разделителната мантинела на пътя.

При направения от пътната полиция тест на мястото на инцидента са били отчетени 1,96 промила алкохол в кръвта. Взета е и кръвна проба и резултатите от изследването ѝ ще бъдат готови в сряда.

Потърсен за коментар, депутатът отрече да е употребявал алкохол и това да е причината за пътния инцидент. Той бил пушил цигара непосредствено преди да му бъде взета проба.

На въпрос дали ще се откаже от депутатския си имунитет, ако кръвното изследване докаже, че наистина е употребил алкохол, преди да седне зад волана, Ноев отговори, че ще си понесе последствията.

Това е вторият пътен инцидент с публична личност в продължение на 24 часа. В петък късно вечерта вторият в кандидатската листа за евродепутати на партия ГЕРБ Радослав Точев блъсна възрастен мъж на магистралата между Перник и Дупница. От удара мъжът е загинал. Той изскочил внезапно пред колата и Точев не успял да избегне удара. В този случай обаче кандидатът за евродепутат не бил виновен, не бил употребил и алкохол, за разлика от блъснатия от колата му мъж.    

Инцидентът с депутата от “Атака” става само дни след като комисията по транспорт в парламента прие промени в Закона за движение по пътищата, в които бе записано, че ще се отнема шофьорската книжка на лица, които шофират след употреба на алкохол или наркотични вещества. Спорен обаче остана прагът на алкохол в кръвта, който да бъде записан в закона. 

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?