Депутат от БСП: Има схеми за натиск върху медиите

На фона на декларациите от страна на медийни шефове, че върху тях не се оказва натиск от страна на правителството и че те самите не се поддават на каквито и да е вмешателства, депутатът от левицата и член на парламентарната медийна комисия Петър Курумбашев коментира, че "никога досега, за последните 20 години, не е оказван такъв натиск в медиите, както при настоящото правителство“. Според него това е проблем на медиите.

"Знам за определени схеми, които съществуват в медиите, и те са от много години, за което имат заслуги и много предишни управляващи. Но това, което виждам, е, че г-н Борисов няма никакво желание да промени схемите в тези медии. Той просто иска да промени хората в тези схеми“, заяви Курумбашев в понеделник пред БНР.

Според него "Борисов много цинично отправя въпрос - аз оказвал ли съм някога натиск върху медиите?".

"Да, разбира се, че е оказвал. И то огромен. И то не отсега. По всякакъв възможен начин, включително и чрез директни контакти с журналисти“, посочи Курумбашев.

"В един вестник да излезе пет пъти снимката на премиера на пет различни страници, просто този резултат не го е постигал нито Виденов, нито Костов, нито някои премиери преди или след него. Има медии, които не пускат по един критичен ред за правителството", заяви още Курумбашев.

Споделяне

Още по темата

Още от България