Депутатите от “Воля“ влязоха с медицински маски в парламента

Марешки призова депутатите да се противопоставят на "заразата" от обиди към българския народ

Депутатите от партията на бизнесмена Веселин Марешки “Воля“ влязоха с медицински маски в пленарната зала. Марешки призова от трибуната парламентът да се противопостави на "заразата" от изказвания, обиждащи българския народ.

“Докато Иво Христов от БСП поне даде шанс на всички вас да си мислите, че сте от 20-те процента, стигнахме до там, че Вежди Рашидов от ГЕРБ каза, че всички не стават и за "чеп за зеле", възмути се Марешки.

Той допълни, че заразата не спирала дотук и цитира изказване на Слави Трифонов при негово посещение в Лондон, когато заявил, че в България не бил останал никакъв морален и качествен капацитет. "Тук вече всички сте в това определение - неморални и некачествен капацитет. Тук няма 20 процента, тук е и Иво Христов", коментира Марешки.

“Представяте ли си за каква зараза става въпрос и защо ние се противопоставихме на такива изказвания още в началото“, заяви той.

“Понеже още не сме си доставили противогрипни лекарства, за момента ще останем с маски и се надявам заедно да се съберем и да излекуваме тези лоши практики в българския парламентаризъм“, завърши изказването си лидерът на "Воля".

Драгомир Стойнев от БСП възрази и призова председателя на парламента Цвета Караянчева да предприеме мерки срещу "този цирк". Знам, че разчитате на "Воля" да гласува бюджета, че "Воля" стана патерица на управляващите и че имате кворум благодарение на "Воля", коментира Стойнев.

“Трябва да знаят къде се намират, тук не им е пазара, не им е аптеката“, тук е българският парламент, каза той.

Славчо Велков от БСП също призова всички депутати един път завинаги да забравят за всичко онова, което обижда другите. Велков цитира изказване на Марешки от парламентарната трибуна през септември, в което заявява, че "държавата се управлява от трите прасета, тримата идиоти и тримата глупаци". Трябва да забравим за подобно отношение един към друг и да не мерим с различен аршин, заяви Велков и допълни: "ако приемате, долу маските".

Цвета Караянчева помоли депутатите от "Воля" да свалят маските.

Веселин Марешки отговори, че БСП съдят с двоен аршин, защото за изказването за 80 процента дебили, няма санкции, а за това, че групата на "Воля" е с маски, веднага са били заклеймени от Стойнев.

От трибуната Вежди Рашидов се извини за думите си и поиска прошка.

“Изпуснах се с фразата, че от останалите в България чеп за зеле не става – извинявам се, ако съм наскърбил някого и моля да ми простите“, каза той.

“Моят живот на 65 години не е измислица от два дена и не е мерак на един или друг. Правя грешки, но намирам и достойнството и мъжеството да се извиня. Случи се, не съм го мислил. Знаете го добре. 7 години съм бил български министър и съм направил не за себе си, а за българската култура много неща“, каза Вежди Рашидов.

Той поясни на Марешки, че лесно се обича българския народ от частен самолет.

“Изпуснах се, неправилно, лошо казана дума. Безкрайно уважавам много хора и съм тук за това. От всички парламентарни групи има достойни хора. Извинявам се ако съм наскърбил някого. Моля ви да ми простите“, каза той.  

Споделяне

Още от България