Десетметрови вълни пометоха черноморското крайбрежие в Турция

"Вълни като цунами", пише в заглавие турският в. "Йени шафак", съобщавайки за силната буря в района на турските черноморски окръзи Кастамону, Артвин, Ризе, Трабзон и Гиресун. Вълните на места са достигали височина до 10 метра.

"Силната буря помете крайбрежието на Черно море", пише още изданието, цитирано от БТА. Вълните са съборили десетки рибарски постройки и са преобърнали или завлекли в морето закотвените лодки. Десет автомобила от паркинг в близост до граничния пункт с Грузия, са били унищожени.

"Студент е изчезнал в морето край Гиресун", съобщава в. "Хюриет". Младежът е правел снимки на пристанище в град Буланджак, когато бил повлечен от голяма вълна. Засега са безрезултатни усилията на спасителните екипи да извадят от морето младежа, за когото се смята, че е студент от университета в Гиресун.

Отнесени са и покривите на някои сгради в Битлис и Бингьол, окръзи в Източна Турция, съборени са дървета, а в Кайсери, Централна Турция, паднали отломки от сградата на болница са ранили двама души.

Споделяне

Още от Балкани

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?