Десетметрови вълни пометоха черноморското крайбрежие в Турция

"Вълни като цунами", пише в заглавие турският в. "Йени шафак", съобщавайки за силната буря в района на турските черноморски окръзи Кастамону, Артвин, Ризе, Трабзон и Гиресун. Вълните на места са достигали височина до 10 метра.

"Силната буря помете крайбрежието на Черно море", пише още изданието, цитирано от БТА. Вълните са съборили десетки рибарски постройки и са преобърнали или завлекли в морето закотвените лодки. Десет автомобила от паркинг в близост до граничния пункт с Грузия, са били унищожени.

"Студент е изчезнал в морето край Гиресун", съобщава в. "Хюриет". Младежът е правел снимки на пристанище в град Буланджак, когато бил повлечен от голяма вълна. Засега са безрезултатни усилията на спасителните екипи да извадят от морето младежа, за когото се смята, че е студент от университета в Гиресун.

Отнесени са и покривите на някои сгради в Битлис и Бингьол, окръзи в Източна Турция, съборени са дървета, а в Кайсери, Централна Турция, паднали отломки от сградата на болница са ранили двама души.

Споделяне
Още от Балкани