Децата в първи и втори клас ще учат вкъщи с електронни учебници

Електронни учебници, предназначени за работа вкъщи, ще помагат на децата от първи и втори клас да усвоят по-лесно учебния материал. Онлайн изданията, които съответстват на хартиената версия, бяха представени от екипа на издателство "Просвета" във вторник.

Електронните учебници не са просто сканирано копие, а включват и допълнителни занимателни упражнения, задачи и игри, уточни директорът на издателството Никола Кицевски. В учебниците по английски език са включени и аудио файлове, които улесняват процеса на обучението. По думите му, тези помагала ще спомогнат да се промени мисленето на децата от нагласата, че "ученето е досадно", към "ученето е забавно" и така материалът ще се усвоява по-лесно.

Вече са изготвени онлайн версиите на пълния пакет учебници за първи и втори клас от каталога на "Просвета". Засега ще се закупуват от сайта www.e-uchebnik.bg срещу годишен абонамент по всеки отделен предмет. Електронните версии ще бъдат безплатни за учителите при условие, че използват хартиените комплекти на издателството.

До края на учебната година постепенно ще бъдат качени и електронните учебници за останалите предмети и класове от целия курс на основното образование. Предвидено е да започне и процедурата по адаптирането им за смарт устройства като таблети.

От екипа на "Просвета" увериха, че електронните учебници имат висока педагогическа стойност и напълно отговарят на новото поколение ученици, които работят в условията на интернет.

Освен уроци, от издателството предлагат и образователна игра "Маймунски приказки", засега пригодена за деца в първи и втори клас, като до няколко месеца ще бъдат готови и следващите три нива. Ако едно дете успее да изиграе играта докрай за съответния клас, това ще означава, че е усвоило материала с отличен, обясни Кицевски.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?