Детската книга на Пол Макартни "Хей, дядо Готин!" излезе у нас

Детската книга на Пол Макартни "Хей, дядо Готин!" излезе у нас

Дебютната книга за деца на музикалната легенда Пол Макартни "Хей, дядо Готин!" вече е на българския книжен пазар, съобщи издателят "Сиела".

Накратко казано, книгата е за един герой, наречен дядо Готин, който олицетворява всички дядовци навсякъде по света, разказва легендарният бийтълс. Дядо Готин има четири внуци и ги нарича хлапаци. "Те много го обичат и заедно поемат на какви ли не приключения. А той си пада малко нещо магьосник, ще видите в книгата. Исках да напиша тази история за всички дядовци и баби – и за техните деца – за да могат да им го четат преди лягане", казва смятаният за един от най-красноречивите поети и визионери на нашето време.

Историята на неуморния изследовател, който умее неподозирани вълшебства, е разказана от Макартни със сърдечност и чувство за хумор. С помощта на магическия си компас дядо Готин поема на пътешествие с четиримата си внуци в търсене на нови приключения. Да яздят летящи риби, да бягат от развилнели се бизони и да бъдат преследвани от лавини за децата е просто ежедневие, когато са в компанията на своя дядо.

От момента, в който пише първата си песен на 14 години, Пол Маккартни поема по стъпките на кариера, несравнима със своето многообразие, креативност и влияние. През 60-те години Пол променя света завинаги с "Бийтълс". Не спира дотам, а продължава да покорява връх след връх и като соло изпълнител, като основател на "Уингс", а също и в колаборация с много световни артисти. До момента Маккартни е носител на 18 награди "Грами", а през 1996 г. получава звание от кралицата за заслугите му към музикалното наследство на Великобритания.

Магическото приключение за цялото семейство оживява с фантастичните илюстрации на Катрин Дърст. Богатите илюстрации превръщат "Хей, дядо Готин!" в идеална приказка за лека нощ за малки изследователи. И чудесен източник на идеи за неуморни дядовци и баби по света, за да споделят приключенията с внуците си, тъкмо навреме преди Коледа, отелязват от издателството.

Споделяне

Още от Общество

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?